A beruházás környezetvédelmi hatása


Az új szennyvízcsatornának köszönhetően a csatlakozó háztartások számára végleg megszűnnek a szippantással járó kényelmetlenségek. A fejlesztés során kiépülő új, korszerű csatornahálózatnak köszönhetően a szennyvíz többé nem károsítja a környezetet, hanem a szennyvíztisztító telepekre jut, majd megfelelően megtisztítva kerül a Dunába. A szennyvíz elvezetése és megfelelő tisztítása összességében, tisztább, élhetőbb lakókörnyezetet teremt. A kényelmi és környezetvédelmi előnyökön túl az érintett ingatlanok értéke is növekedni fog a közműfejlesztésnek köszönhetően. A fejlesztés fontos előrelépést jelent a főváros és Budaörs fejlődésében, amelyből nemcsak az érintett területek, hanem Budapest és Budaörs minden lakója profitálni fog.

 

Tisztább környezet, jobb életminőség, értékesebb ingatlanok:

o   A fejlesztés eredményeként 20 000 család élete válik komfortosabbá, mert szennyvizük az elavult emésztők, szikkasztók, derítők helyett immár korszerű, környezetbarát elvezetésre és kezelésre kerül. Az új hálózathoz csatlakozó családok „fellélegezhetnek”, mert megszűnnek a szippantással járó kényelmetlenségek, ráadásul a beruházásnak köszönhetően az ingatlanok értéke is megemelkedik.

o   Az eddig az elavult udvari derítőkből és emésztőkből a talajba szivárgó szennyvíz többé már nem szennyezi a környezetünket.

o   A szennyvízcsatornázás fontos eredménye, hogy tisztább, higiénikusabb lesz a környezetünk. A csatornázatlan háztartások elszivárgó szennyvize ugyanis a talaj, a talajvíz mellett az élővizeket is károsítja.

o   A csatornahálózat bővítésével a környezetre, egészségre káros anyagokat a szennyvíztisztító telepeken eltávolítják a szennyvízből, így (pl. gyógyszermaradványok, vegyi anyagok) nem szennyezik tovább a talajt és az élővizet.

o   A beruházás eredményeként Budaörs szennyvize a város elavult szennyvíztisztító telepe helyett a Központi Szennyvíztisztító telepre jut, így nem károsítja tovább a Hosszúréti patakot és annak környezetét. A fejlesztésnek köszönhetően Budaörs és a XXII. kerület is tisztább, élhetőbb lesz.