XXIII. kerület : szennyvízcsatornázás


További szakaszokon épül új csatorna

Elkészült az új szennyvízhálózat eredetileg tervezett szakasza Soroksáron. Már az összes utcában üzembehelyezték a csatornát, így minden érintett háztartás megkezdheti a rákötést a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) beruházás keretén belül megépült, korszerű szennyvízelvezető rendszerre. A lakossági igényeket figyelembe véve az alapberuházáson felül, a kerületi önkormányzat hatékony közbenjárásnak köszönhetően, újabb szakaszok csatornázása is megvalósul a BKISZ projekt kiegészítéseként, így november végéig további utcákban is megépül az eddig hiányzó szennyvízcsatorna.

 

600 család szennyvízproblémájára jelent megoldást a nemrég elkészült 11 kilométernyi új csatornahálózat. A szennyvízelvezetés kényelmét egyre többen élvezik: eddig összesen több mint 100 háztartás nyújtotta be engedélyeztetésre a házi hálózat kiépítésére vonatkozó terveket a Fővárosi Csatornázási Művekhez (FCSM), és 50 családnak már a csatlakozási hozzájárulást is kipostázta az FCSM, így ők már rá is köthettek az új rendszerre. A házi rákötés lépéseiről a BKISZ beruházás honlapján olvashatnak bővebb tájékoztatást: http://bpcsatornazas.hu/hu/bp/hazi_rakotes/a_hazi_rakotes_lepesei

 

November végéig újabb 900 méternyi csatorna kerül a föld alá

 

Budapest XXIII. kerület Önkormányzata a beruházás kezdete óta harcolt azért, hogy a kimaradó ingatlanok is csatlakozhassanak a korszerű szennyvízhálózatra, ezért a beruházóhoz, Budapest Főváros Önkormányzatához fordult. A főváros vezetésével való eredményes együttműködésnek köszönhetően sikerült elérni, hogy jelen projekt kiegészítéseként további 900 m szennyvízcsatorna épüljön, így újabb XXIII. kerületi családok csatlakozhatnak az új hálózatra.

 

A XXIII. kerületi Önkormányzat közreműködésével a beruházó Fővárosi Önkormányzat az alábbi utcák egyes szakaszainak csatornázását valósítja meg a BKISZ projekt kiegészítő beruházásában:

 

Erzsébet utca

Káposztásföld utca

Zsilvölgy utca

 

Kényelem, megtakarítás, tisztább környezet – megéri csatlakozni!

 

A szennyvízhálózathoz való csatlakozás számos kézzelfogható előnnyel jár. Végleg elfelejthetjük a kényelmetlen és költséges szippantást és nem kell fizetnünk a talajterhelési díjat sem, ami jelentős megtakarítás a családi költségvetésben. A rákötéssel óvjuk környezetünket, hiszen a háztartás szennyvize a csatornahálózaton keresztül a szennyvíztisztító telepre jut, ahonnan megfelelően megtisztítva kerül vissza a természetbe. Végül ne feledjük, szennyvízcsatornával ellátott ingatlanunk magasabb komfortfokozatú, ezáltal értékesebb is lesz.

 

A beruházásról további információ és tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken áll rendelkezésre:

 

Projekthonlap: www.bpcsatornazas.hu

Információs e-mail cím: info@bpcsatornazas.hu

Zöld szám: 06-80-205-412