XVIII. kerület - Csatornázás: személyes kivitelezői egyeztetés a házi bekötés helyéről


Hasznos tanácsok az esetleges visszaélések elkerülése érdekében

Gyors ütemben épül az új szennyvízcsatorna a XVIII. kerületben, a vezetékek közel kétharmada, 58 kilométernyi már a föld alá került. Az évtizedek óta várt beruházás 7200 család számára eredményez jobb életkörülményeket, komfortosabb és értékesebb ingatlanokat. A háztartások rákötését az új csatornára a házi bekötés biztosítja. A bekötés pontos helyének meghatározása kapcsán pedig a kivitelező képviselője személyesen keresi fel az ingatlan tulajdonosát. Az esetleges visszaélések elkerülése érdekében fontos tudnunk, hogy a lakóépületbe semmilyen esetben sem szükséges bejutnia a kivitelező képviselőinek. Cikkünkben hasznos tanácsokat gyűjtöttünk össze annak érdekében, hogy a telken belüli munkálatok és a kivitelezői egyeztetések kellemetlen következmények nélkül valósuljanak meg.

A kivitelező illetékes munkatársai közvetlenül az adott utcaszakaszt érintő munkálatok kezdete előtt felkeresik az ingatlantulajdonosokat, hogy a háztartások rákötését biztosító házi bekötőcsatorna telken belüli helyéről egyeztessenek. Fontos tudni, hogy amennyiben a kivitelező első alkalommal nem találta otthon az ingatlan tulajdonosát, köteles meghagyni az elérhetőségét és egy újabb időpontban felkeresni a tulajdonost. Érdemes elősegítenünk a gördülékeny egyeztetést a kivitelezővel, mert saját érdekünk, hogy a bekötés a lakóépülethez képest a legkedvezőbb helyre épüljön ki.

Arcképes projektigazolvány

A csatorna építését végző vállalkozók a lakossági megkeresések, egyeztetések alkalmával arcképes kivitelezői igazolványt mutatnak fel. Az igazolványon szerepel a beruházás zöld száma, melyen keresztül ellenőrizhetjük az egyeztetés kapcsán becsengető építési vállalkozó személyazonosságát.

A kivitelező munkatársainak nem szükséges bejutnia a lakóépületbe

A BKISZ beruházás kapcsán, a házi bekötések egyeztetéséhez, illetve a telken belüli munkálatokhoz a műszaki munkatársaknak a lakóépületbe NEM szükséges bejutniuk. Éppen ezért figyeljünk arra, hogy esetlegesen magukat kivitelezőnek kiadó illetéktelen személyek csatornázási munkálatokra, vagy a házi bekötőcsatorna ellenőrzésére hivatkozva be szeretnének jutni a lakóingatlanunkba. Ha ilyen eset előfordul, az alábbi telefonszámokon mindenképpen hívjuk fel a területileg illetékes építésvezetőt, és ellenőrizzük le, hogy valóban szükséges egyeztetésről, vagy munkavégzésről van szó:

• Colas Alterra Zrt. Dézsi Zsolt 06-30-311-98-99
• Duna Aszfalt Kft. Király János 06-20-423-52-70, Szabó Péter 06-30-494-68-26
• Mészáros és Mészáros Kft. Susán Zoltán 06-20-240-47-01, Vujity Radovan 06-20-297-07-96
• Penta Kft. Süle Csaba 06-30-606-73-91, Vitányi Attila 06-30-418-94-50
• SADE Kft. Piukovics Antal 06-30-513-49-26

Nincs szükség a házi bekötés utólagos személyes ellenőrzésére

A rákötést biztosító házi bekötések kiépítése után a projekt keretében NEM KERÜL SOR utólagos személyes ellenőrzésre, egyeztetésre. A bekötések megfelelőségét kizárólag az utcai gerincvezetéken keresztül, kamerás vizsgálattal ellenőrzik. Így az esetleges visszaélések elkerülése végett, amennyiben erre hivatkozva szeretnének bejutni ingatlanukra, telefonon keresztül szintén ellenőrizzük le az illetékes építésvezetőnél, hogy valóban szükséges egyeztetésről, ellenőrzésről van-e szó.