Változik a forgalmi rend a XVIII. kerületi Gyömrői és a gyorsforgalmi úton


Augusztus végéig szakaszos lezárások Gyömrői úton és a reptérre vezető gyorsforgalmi úton

Július 9-én a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt (BKISZ) keretében csatornaépítés kezdődött a Gyömrői úton a Zalán utca és az Úz utca között, ezért 2014. augusztus 31-ig több ütemben forgalmi rend változásra kell számítani a Gyömrői út, illetve a reptérre vezető gyorsforgalmi út érintett szakaszán.

2014. július 9. és augusztus 31. között a következő forgalmi változások lépnek érvénybe:

2014. július 9-től 2014. július 14-ig:

• A Gyömrői út belső sávját a Zalán utcai kereszteződésnél rövid, mintegy 10 méteres szakaszon mindkét irányban lezárják.
• Az érintett szakaszon 50 km/h forgalomkorlátozás lép érvénybe a munkálatok idején.

2014. július 15-től várhatóan 2014. augusztus 31-ig:

• A Gyömrői úton a Zalán utca és a Tünde utca között a városhatár felé tartó 2 közúti sávot lezárják, helyette 1 sávon, a szalagkorlát megbontásával a repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton haladhat az autóforgalom. A gyorsforgalmi út ugyanezen szakaszát ugyanakkor egyirányúsítják, a városközpont felé autózókat pedig a Gyömrői út városközpont irányú útpályájára terelik.
• Ugyanebben az időszakban a Gyömrői út városhatár felé vezető külső sávját lezárják a Tünde utca és az Úz utca között. A forgalom ezen a szakaszon változatlan rendben, egy forgalmi sávban biztosított marad.

A munkaterület környezetében 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be. A korlátozásról az Üllői úton és a városhatárnál kihelyezett táblák is tájékoztatást adnak.

A július 15-től kezdődő 2. ütemben a lezárás környezetében a csúcsidőszakokban mindkét irányban torlódásokra kell számítani. Ezért a városból a reptérre tartóknak javasoljuk, hogy utazásukat ennek figyelembevételével tervezzék meg.

A lezárások miatt az arra közlekedő buszjáratok Csaba utcai megállója a városhatár felé körülbelül 150 méterre áthelyezésre kerül.


A beruházó Budapest Főváros Önkormányzata nevében köszönjük szíves megértésüket és türelmüket!