Szennyvízcsatornázás: szeptember 11-től lezárják a vágóhíd utcai aluljárót


2014. szeptember 11-től várhatóan 2015. szeptember 2-ig csatornázási munkálatok miatt lezárják az autós és a kerékpáros forgalom elől a Vágóhíd utcai aluljárót a XXII. kerületben. A forgalomkorlátozás ideje alatt a közlekedők a Fonó utca és a 6. számú főút kereszteződése, vagy a 6. számú főút Ártér utcai felhajtója felé kerülhetnek. A lezárás a gyalogos forgalmat nem érinti.

A fővárosi kerületek közül egyedüliként már csak a XXII. kerület szennyvize ömlött eddig tisztítatlanul a Dunába. Ez az áldatlan állapot rövidesen megszűnik: teljessé válik a dél-budai főművi rendszer, mely a kerület szennyvizét a csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre továbbítja. A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt keretében megvalósuló beruházás eredményeként Budafok-Tétény szennyvize nem károsítja többé a Duna vizét.

A csatornázás több fontos kerületi közlekedési útvonalat is érint. 2014. szeptember 11-től várhatóan 2015. szeptember 2-ig lezárják az autós és a kerékpáros forgalom elől a Vágóhíd utcai aluljárót, a lezárás a gyalogos forgalmat nem érinti. A forgalomkorlátozásra egyrészt a Vágóhíd utcai aluljáróban, illetve az ehhez kapcsolódó Gyár utcában zajló szennyvízvezeték kivitelezése, másrészt a Duna parti kerékpárút irányából épülő szennyvízcsatorna építése miatt van szükség.

A BKISZ IV. projekt keretében a XXII. kerületben több mint 33 kilométer lakossági szennyvízcsatorna is épül, melynek köszönhetően közel 1400 háztartás csatlakozhat a korszerű, környezetbarát szennyvízelvezető rendszerhez. Az új lakossági szennyvízhálózat kiépítése várhatóan szeptember végén indul.

A munkálatokból fakadó kellemetlenségek miatt a beruházó Budapest Főváros Önkormányzata – a közös cél érdekében – köszöni a lakosság türelmét és megértését.

 

A beruházásról további információ és tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken áll rendelkezésre:

Projekthonlap: www.bpcsatornazas.hu

Információs e-mail cím: info@bpcsatornazas.hu

Zöld szám: 06-80-205-412