Szennyvízcsatornázás: nyilatkozatot kell kitölteni a bekötéshez


A tavaly év végi ideiglenes munkaszünet után idén januárban több szakaszon folytatódik a szennyvízcsatorna kiépítése Budafok-Tétény eddig ellátatlan részein. Közvetlenül a munkálatok megkezdése előtt az aktuális szakaszon az illetékes kivitelező képviselői személyesen keresik fel az ingatlan tulajdonosokat, akiknek alá kell írnia az ún. házi bekötőcsatorna nyilatkozatot, amennyiben a későbbiekben szeretnének rákötni a kiépülő korszerű szennyvízrendszerre.

Közel 1400 budafok-tétényi család évtizedes problémáját oldja meg a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt. A Fővárosi Önkormányzat beruházásában uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés keretében több mint 33 kilométernyi új szennyvízvezeték épül meg a kerület eddig ellátatlan részein. A kivitelezés várhatóan 2015 nyarán fejeződik be.

Csatornaépítés előtt: egyeztetés a házi bekötőcsatornáról

A kivitelező illetékes munkatársai, akik fényképes projektigazolvánnyal rendelkeznek, közvetlenül a munkálatok megkezdése előtt személyesen felkeresik az ingatlantulajdonosakat, hogy a házi bekötőcsatorna helyéről egyeztessenek. Az egyeztetések célja, hogy a bekötőcsatorna a tulajdonos számára megfelelő nyomvonalon épüljön meg, amennyiben ez műszakilag megoldható. Ezt a nyilatkozatot mindenképp alá kell írni, ha a tulajdonos szeretné a későbbiekben rákötni ingatlanát a korszerű szennyvízelvezetésre, hiszen csak ebben az esetben épül ki a beruházás keretében az ún. házi bekötőcsatorna a telken belül, ami biztosítja a rákötést.

Amennyiben úgy alakul, hogy az egyeztetéskor a kivitelező nem találja otthon a tulajdonost, egy második alkalommal, eltérő napszakban újra felkeresi a lakót. A kivitelező ilyen esetben továbbá egy szórólapon meghagyja az elérhetőségét, melyen keresztül fel is vehetjük a céggel a kapcsolatot. A nyilatkozat kitöltése és aláírása a tulajdonos érdeke, ezért mindenképpen segítsük elő a kivitelezővel való egyeztetést.