Szennyvízcsatornázás: fontos tudnivalók a téli munkavégzésről


Az időjárási viszonyoktól függően átmenetileg szünetelhet a kivitelezés. Az előttünk álló téli hónapokban előfordulhatnak olyan időjárási körülmények, amelyek nem teszik lehetővé a folyamatos munkavégzést a csatornázáshoz kapcsolódóan. Emiatt szükség esetén akár napokra, vagy hetekre is szüneteltethetik a munkálatokat. A kivitelező ilyen esetben ideiglenesen helyreállítja az útburkolatot és gondoskodik a folyamatos karbantartásról, hogy a kényszerleállás idején az arra közlekedők biztonságosan és akadálymentesen használni tudják az érintett útszakaszt.

A BKISZ (Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése) projekt keretében megvalósuló szennyvízcsatornázáshoz kapcsolódó kivitelezési munkálatok az év végi ünnepek környékén szünetelnek. A kivitelezők 2014. december 20. és 2015. január 5. között tartanak „téli szünetet” és felfüggesztik a kivitelezési munkákat. Azonban az ünnepekre való tekintettel és a rendezett lakókörnyezet biztosítása érdekében ebben az időszakban ideiglenes úthelyreállítással teszik járhatóvá és rendezetté a munkaterületet.

A téli hónapokban az évi rendes leálláson kívül is előfordulhatnak olyan időszakok, amikor a kivitelezést a rossz időjárási körülmények (hó, fagy) miatt átmenetileg fel kell függeszteni. Az adott esetben akár napokig vagy hetekig tartó kényszerleállás idejére az érintett útszakaszon a kivitelező ideiglenesen visszatemeti a munkaárkot és helyreállítja a burkolatot. A kivitelező továbbá télvíz idején a folyamatosan és általában kedvezőtlenül változó útviszonyok miatt az utak folyamatos karbantartásról is gondoskodik, így biztosítva a biztonságos és akadálymentes közlekedést.

Ezúton is kérjük a lakosok és közlekedők türelmét, hiszen a kényelmetlenségeket csak ideiglenesen kell elviselniük a csatornázás számtalan előnyéért cserében. A szennyvízcsatornázással tisztább, zöldebb lesz a kerület, az érintett ingatlanok pedig kényelmesebbé és értékesebbé válnak.

 

További információ és tájékoztatás a BKISZ beruházásról:

Zöld szám: 06/80-205-412

Információs e-mail: info@bpcsatornazas.hu

Honlap: www.bpcsatornazas.hu