Összehangolt fejlesztések Óbudán a közlekedők kényelméért


Kevesebb útlezárás: vasútfejlesztés és szennyvízcsatornázás egy időben a III. kerületi Bécsi úton

Szennyvízcsatornázás kezdődött 2014. július 12-én a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében az Aranyvölgyi utcában. A csatornaszakasz a Bécsi úton jelenleg zajló Esztergom-Budapest vasútvonal felújítási munkálataival összehangolva épül meg az érintett szervezetek hatékony együttműködésének köszönhetően. A közlekedők kényelme érdekében így elkerülhető a forgalmas útszakasz újbóli lezárása.

Folytatódik a szennyvízcsatornázás Óbudán, melynek keretében összesen 20 kilométernyi csatorna épül meg a kerületben 2015-ig. A Budapesti Közlekedési Központ, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. illetve Budapest III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer és Budapest Főváros Önkormányzata együttműködésének köszönhetően a Bécsi út bevezető szakaszán jelenleg zajló vasútfelújítási munkákkal egy időben épül meg az Aranyvölgy utcai szennyvízcsatorna első szakasza, mely szintén érinti a Bécsi utat.

A két beruházás összehangolása óriási könnyebbséget jelent a közlekedők számára: a Bécsi utat a csatornázási munkálatok idejére nem kell újra felbontani és lezárni. Továbbá a munkálatokat követő útburkolat-helyreállítást is egy ütemben meg lehet valósítani.

A munkálatokból fakadó kellemetlenségek miatt a beruházó Budapest Főváros Önkormányzata – a közös cél érdekében – köszöni a lakosság türelmét és megértését.