Lakossági fórum a csatornázásról


A XVII. kerületben két tájékoztatót tartottunk a csatornázási munkákról

Rákosmente Önkormányzatával közösen lakossági fórumot tartottunk július 15-én Rákoscsabán, július 16-án pedig Rákoshegyen, ahol a kerületrészek csatornázásával kapcsolatban tájékozódhattak az érintettek. Az eseményen részt vett Riz Levente polgármester, Horváth Tamás alpolgármester, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Dr. Bényi Zsolt, Lukoczki Károly, Szabó Tiborné, valamint Virág Mihály önkormányzati képviselő.

A fórum nyitásaként a városvezető ismertette a projekt főbb elemeit. Kiemelte, hogy a régóta várt beruházás ugyan a forgalomkorlátozást tekintve némi kellemetlenséggel is jár a kivitelezés idején, ám az eredmények várhatóan mindenkit kárpótolnak majd. A zöldebb, tisztább lakókörnyezet mellett ugyanis a háztartások számára végleg megszűnnek a szippantással járó kényelmetlenségek, illetve a magas költségek is.

A köszöntőket követően Wertán Zsolt, az Enviroduna Kft. ügyvezető igazgatója prezentációval szemléltette a projektet, melyben hangsúlyozta, hogy Rákosmentén összesen 15 kilométer csatorna épül, a beruházás összértéke közel 1,2 milliárd forint. Ebből Rákoscsabán 5,5 kilométer vezeték és 337 db ház bekötés épül, míg Rákoshegyen 3,1 kilométer csatorna és 260 db bekötés készül.
 
Az előadást követően Király János a Duna Aszfalt Kft-től és Vuity Radován a Mészáros és Mészáros Kft-től, valamint Hornyák István a Fővárosi Csatornázási Művektől is szóltak a fórum résztvevőihez, majd a projektben szereplő cégek meghívott képviselői készséggel válaszoltak a rákosmentiek által feltett kérdésekre.