Kiegészítő beruházás a XIX. kerületben


További szakaszokon épül új csatorna

2014. elején már elkészült az új szennyvízhálózat eredetileg tervezett szakasza a XIX. kerületben. Az elmúlt évben az összes utcában üzembehelyezték a csatornát, így minden érintett háztartás megkezdhette a rákötést a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) beruházás keretén belül megépült, korszerű szennyvízelvezető rendszerre. A lakossági igényeket figyelembe véve az alapberuházáson felül, a kerületi önkormányzat hatékony közbenjárásnak köszönhetően, újabb utca csatornázása is megvalósul a BKISZ projekt kiegészítéseként, így november végéig a Vak Bottyán utcában is megépül az eddig hiányzó szennyvízcsatorna.

                   

Közel 300 család szennyvízproblémájára jelent megoldást a 2014-ben elkészült 3 kilométernyi új csatornahálózat. A szennyvízelvezetés kényelmét egyre többen élvezik: azok a háztartások, akik benyújtották engedélyeztetésre a házi hálózat kiépítésére vonatkozó terveket a Fővárosi Csatornázási Művekhez (FCSM), már rá is köthettek az új rendszerre.

 

November végéig újabb utcában kerül csatorna a föld alá

Budapest XIX. kerület Kispest Önkormányzata a beruházás kezdete óta harcolt azért, hogy a kimaradó ingatlanok is csatlakozhassanak a korszerű szennyvízhálózatra, ezért a beruházóhoz, Budapest Főváros Önkormányzatához fordult. A főváros vezetésével való eredményes együttműködésnek köszönhetően sikerült elérni, hogy jelen projekt kiegészítéseként a Vak Bottyán utcában is új szennyvízcsatorna épüljön, így újabb 30 kispesti család csatlakozhat az új hálózatra.

 

Kényelem, megtakarítás, tisztább környezet – megéri csatlakozni!

A szennyvízhálózathoz való csatlakozás számos kézzelfogható előnnyel jár. Végleg elfelejthetjük a kényelmetlen és költséges szippantást és nem kell fizetnünk a talajterhelési díjat sem, ami jelentős megtakarítás a családi költségvetésben. A rákötéssel óvjuk környezetünket, hiszen a háztartás szennyvize a csatornahálózaton keresztül a szennyvíztisztító telepre jut, ahonnan megfelelően megtisztítva kerül vissza a természetbe. Végül ne feledjük, szennyvízcsatornával ellátott ingatlanunk magasabb komfortfokozatú, ezáltal értékesebb is lesz.

 

A beruházásról további információ és tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken áll rendelkezésre:

Projekthonlap: www.bpcsatornazas.hu

Információs e-mail cím: info@bpcsatornazas.hu

Zöld szám: 06-80-205-412