III. kerület : új szakaszok épülnek


Folytatódik a szennyvízcsatornázás

Elkészült az új szennyvízhálózat eredetileg tervezett szakasza a III. kerületben. Már az összes utcában üzembehelyezték a csatornát, így minden érintett háztartás megkezdheti a rákötést a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) beruházás keretén belül megépült, korszerű szennyvízelvezető rendszerre. A lakossági igényeket figyelembe véve az alapberuházáson felül, a kerületi önkormányzat hatékony közbenjárásnak köszönhetően, újabb utca csatornázása is megvalósul a BKISZ projekt kiegészítéseként, így november végéig a Máramaros közben is megépül az eddig hiányzó szennyvízcsatorna.

 

Közel 1300 család szennyvízproblémájára jelent megoldást a nemrég elkészült 20 kilométernyi új csatornahálózat. A szennyvízelvezetés kényelmét egyre többen élvezik: eddig összesen több mint 250 háztartás nyújtotta be engedélyeztetésre a házi hálózat kiépítésére vonatkozó terveket a Fővárosi Csatornázási Művekhez (FCSM), és közel 120 családnak már a csatlakozási hozzájárulást is kipostázta az FCSM, így ők már rá is köthettek az új rendszerre. A házi rákötés lépéseiről a BKISZ beruházás honlapján olvashatnak bővebb tájékoztatást: http://bpcsatornazas.hu/hu/bp/hazi_rakotes/a_hazi_rakotes_lepesei

 

November végéig újabb utcában kerül csatorna a föld alá

Budapest III. kerület Óbuda Önkormányzata a beruházás kezdete óta harcolt azért, hogy a kimaradó ingatlanok is csatlakozhassanak a korszerű szennyvízhálózatra, ezért a beruházóhoz, Budapest Főváros Önkormányzatához fordult. A főváros vezetésével való eredményes együttműködésnek köszönhetően sikerült elérni, hogy jelen projekt kiegészítéseként a Máramaros közben is új szennyvízcsatorna épüljön, így újabb óbudai családok csatlakozhatnak az új hálózatra.

 

Kényelem, megtakarítás, tisztább környezet – megéri csatlakozni!

A szennyvízhálózathoz való csatlakozás számos kézzelfogható előnnyel jár. Végleg elfelejthetjük a kényelmetlen és költséges szippantást és nem kell fizetnünk a talajterhelési díjat sem, ami jelentős megtakarítás a családi költségvetésben. A rákötéssel óvjuk környezetünket, hiszen a háztartás szennyvize a csatornahálózaton keresztül a szennyvíztisztító telepre jut, ahonnan megfelelően megtisztítva kerül vissza a természetbe. Végül ne feledjük, szennyvízcsatornával ellátott ingatlanunk magasabb komfortfokozatú, ezáltal értékesebb is lesz.

 

A beruházásról további információ és tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken áll rendelkezésre:

Projekthonlap: www.bpcsatornazas.hu

Információs e-mail cím: info@bpcsatornazas.hu

Zöld szám: 06-80-205-412