Helyreállítják a szennyvízcsatornázás által érintett utcákat Aranyhegyen és Mocsárosdűlőn


Közel 19 kilométernyi új szennyvízcsatorna épül Óbudán a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt keretében. Ez idáig a tervezett vezetékhossz 95%-a már a föld alá került. A csatornázást követő ideiglenes és a végleges úthelyreállítások is folyamatban vannak, illetve elkészültek az érintett utcák többségében. 2015. március közepéig lezárulnak a csatornafektetéssel, házi bekötéssel kapcsolatos kivitelezési munkák, valamint az előírások szerinti végleges burkolat-helyreállítás is befejeződik. Aranyhegy és Mocsárosdűlő néhány érintett utcájában az utóbbi időszak szélsőségesen csapadékos időjárása miatt nehezebb közlekedési viszonyok alakultak ki. A kivitelezők az ünnepekig minden, különösen rossz közlekedési viszonyokkal rendelkező érintett utcát biztonságosan járhatóvá tesznek és biztosítják az utak karbantartását a téli időszakban.

Óbudán közel 1300 család szennyvízproblémája oldódik meg a tavaly szeptember óta zajló fővárosi óriásberuházásnak köszönhetően. A kivitelezés kiváló ütemben halad, a tervezett vezetékhossz 95%-a már megépült. A beruházás azonban nem ér véget a csatornaépítéssel. A megépült szakaszokat szigorú műszaki ellenőrzésnek vetik alá, ami biztosítja a rendszer hosszú távú üzembiztos működését. Egy-egy szakaszon csak a csatorna műszaki bevizsgálást követően állítják véglegesen helyre az útburkolatot, ami akár több hetet is igénybe vehet a csatornafektetéstől számítva.

Helyreállítják az érintett utcákat Aranyhegyen és Mocsárosdűlőn 

Az utóbbi idők szélsőségesen csapadékos időjárása miatt néhány csatornázás által érintett utcában – főként a Rozália, Gladiátor, Tarhos és Óvár utcában - nehéz közlekedési körülmények alakultak ki azonban a helyreállítás folyamatban van. Ezen kellemetlenségek miatt a beruházó a Budapest Főváros Önkormányzata, valamint a beruházást lebonyolító és felügyelő Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. ezúton is az érintett lakosság szíves megértését és türelmét kéri. A kivitelezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ünnepekig helyreállítással, javításokkal megfelelő útviszonyokat alakítsanak ki. Továbbá a téli időszakban karbantartással biztosítják majd az utakon a biztonságos közlekedés feltételeit.

Fontos hangsúlyozni, hogy a BKISZ projekt keretében kizárólag nyomvonalas, az eredeti burkolattal megegyező helyreállításra van lehetőség az európai uniós támogatás szigorú szabályai miatt. Azaz, kizárólag a felbontás szélességében kapnak új burkolatot a beruházás által érintett utcaszakaszok. Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy a beruházás keretében a csapadékvíz-elvezetés kiépítésére nincs lehetőség. Ezért ebben a tekintetben is kizárólag a korábban kiépült útszéli vízelvezető árkok helyreállítására kerülhet sor.

 

 

 

 

 

A beruházással kapcsolatban esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük a lakosság szíves türelmét. Bízunk benne, hogy a korszerű szennyvízelvezetés kényelme minden érintetett bőségesen kárpótolni fog az átmeneti problémákért.

 

A beruházásról további információt és tájékoztatást talál az alábbi elérhetőségeken:

Ingyenesen hívható zöld szám: 06-80-205-412 (hívható 8-18 óráig hétköznapokon)
www.bpcsatornazas.hu // info@bpcsatornazas.hu