Forgalmi rend változás a XVIII. kerületi Nagykőrösi úton


Módosított útvonalon közlekednek az 54-es, 55-ös, 89E, 94E, 294E, 994-es, 84E és 245E buszjáratok

Szennyvízcsatornázás miatt 2014. július 10. - július 18. között egyirányúsítják a forgalmat a Nagykőrösi út Dózsa György út és Felleg utca közötti szakaszán a Határ út irányában. Gyál irányában a forgalmat ebben az időszakban a Felleg utca – Bocskai utca – Dózsa György út –Nagykőrösi út útvonalra terelik át. A forgalomkorlátozás miatt módosított útvonalon járnak az arra közlekedő 54-es, 55-ös, 89E, 94E, 294E, 994-es, 84E és 245E buszjáratok.

2014. július 10-től várhatóan július 18-ig az 54-es buszjárat útvonala az alábbiak szerint változik az Ültetvény utca irányában:

• a buszjáratok a Nagykőrösi út – Felleg utca – Bocskai utca – Dózsa György út módosított útvonalon közlekednek,

• a Pestszentimre vasútállomás megállót a Bocskai utcába, a Dózsa György úti kereszteződés elé helyezték át.

Ugyanebben az időszakban az 55-ös, 89E, 94E, 294E és 994-es buszjáratok útvonala az alábbiak szerint változik Gyál irányában:

• a buszjáratok a Nagykőrösi út – Felleg utca – Bocskai utca – Dózsa György út – Nagykőrösi út módosított útvonalon közlekednek.

A forgalomkorlátozás idején továbbá a 84E és 245E buszjáratok útvonala alábbiak szerint változik a Nemes utca útirányában:

• a buszjáratok a Nagykőrösi úton a Felleg utcáig az eredeti útvonalon, majd a Felleg utca–Bocskai utca–Dózsa György út–Nemes utca módosított útvonalon, majd tovább az eredeti útvonalon haladnak.

Az építési munka megtervezése során fontos szempont volt, hogy az a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon a kerületiek és az arra közlekedők számára. Az Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a szükséges autóbuszjárat terelések miatt a kertvárosi lakóterületeket ne érje indokolatlanul nagy forgalmi terhelés. A lakosság nyugalmának és biztonságának érdekében a BKK buszjárataira vonatkozóan szigorú, 30 km/h sebességkorlátozás van érvényben a forgalomterelés idején.