Csatornázás miatt lezárják a Zerind Vezér utca egy szakaszát


A 157-es buszjárat helyett megváltozott útvonalon kisbusz szállítja az utasokat Kerekhegyen.


Június 30-án csatornázási munkálatok kezdődnek a II. kerületi Zerind vezér utcában. A vezetékek építése előreláthatólag szeptember végéig tartanak, ez idő alatt a 157-es busz nem közlekedik, megváltozott útvonalon kisbuszos betétjárat szállítja az utasokat. A szennyvízcsatornázás a főváros 16 kerületét érintő Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt részeként valósul meg, európai uniós forrásból.

A Zerind vezér utcai csatornaépítés miatt június 30-tól előreláthatólag szeptember végéig lezárják a Zerind vezér utcát a Muflon utca és a Honfoglalás utca közötti szakaszon. A teljes útzár azért vált szükségessé, mert a csatornázási munkák nagy mélységben zajlanak és az ilyenkor szokásos előírások szerint a munkát teljes útzár mellett végzik.

A csatornaépítési munkálatok idején a 157-es busz nem közlekedik. Az utasokat a Solymár - Kerekhegy megállóból kisbuszokkal szállítják át az Anna Kápolnáig, ahol átszállhatnak a 64, 64A, 164 és 264 jelű buszjáratokra.

A betétjárat menetrendje igazodik a 64, 64A, 164 és 246 jelű buszok menetrendjéhez, így biztosítva a zavartalan közösségi közlekedést Kerekhegyen.